Інцидент стався на прикордонному переході на річці Еврос / фото flickr.com/telemax

Греція сьогодні не впустила на свою територію близько 10 тисяч мігрантів із Туреччини.

Як повідомляє Deutsche Welle, щоб перешкодити мігрантам перетнути кордон із території Туреччини, грецькі поліцейські застосували проти них важкі водомети та сльозогінний газ. Біженці у відповідь закидали загони поліції камінням та іншими предметами.

Інцидент стався на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого. Зазначається, що під час сутичок один поліцейський дістав поранення.

Відео дня

Читайте такожТуреччина заявила про наступ на сирійську армію

За даними Міжнародної організації з міграції (IOM), на турецькому боці 212-кілометрового кордону з Грецією ввечері 29 лютого перебували понад 13 тисяч осіб, які сподіваються потрапити на територію Євросоюзу після відмови Анкари стримувати цей потік.

Через збільшення потоку біженців європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів Frontex підвищило ступінь бойової готовності вздовж усієї протяжності кордонів Євросоюзу з Туреччиною до вищого рівня. У неділю відомство поінформувало, що у відповідь на прохання про посилення кордону, що надійшло від Афін, вже здійснено кроки щодо направлення додаткового персоналу та технічного спорядження.

На грецьких островах розміщено майже 400 співробітників Frontex, ще 60 - у Болгарії. Невеликий контингент розташовується на грецькому боці кордону з Туреччиною.

Укладена між Анкарою та Брюсселем у березні 2016 року угода передбачає, що мігрантів із Сирії, які прямують до країн ЄС, не пропускатимуть через кордони Туреччини. За це Європейський Союз пообіцяв турецькій стороні фінансову підтримку.

Як повідомляв УНІАН, понад 47 тисяч мігрантів перетнули кордон Туреччини і Євросоюзу після того, як країна відкрила її для сирійських біженців.