Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі сподіваються, що російські й турецькі військовослужбовці мінімізують ризик конфронтації в сирійській провінції Ідліб.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання, наскільки великий ризик безпосередньої конфронтації в Ідлібі між російськими та турецькими військовими.

«Сподіваємось, що ми здатні цей ризик абсолютно мінімізувати завдяки тому тісному контакту та діалогу, які здійснюються військовими двох країн», - сказав Пєсков.

Відео дня

Також він повідомив, що зустріч президента Росії Володимира Путіна, турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана та президента Ірану Хасана Роухані є в порядку денному й відбудеться, коли вдасться узгодити графіки всіх трьох лідерів.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що Росія продовжить підтримувати територіальну цілісність Сирії

Як повідомляв УНІАН, ситуація в сирійській провінції Ідліб загострилась після того, як 27 лютого літаки сирійської армії за підтримки російських ВКС завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії. 36 турецьких військових загинули, ще десятки дістали поранення. Туреччина у відповідь атакувала позиції сирійських військ.

У Міноборони РФ заявили, що турецькі військовослужбовці "перебували в бойових порядках терористичних формувань" і відкинули свою причетність до удару.

У Міноборони Туреччини відповіли, що росіяни перед атакою знали про розташування турецьких військових в Ідлібі, й що в цьому районі не було збройних угруповань сирійської опозиції.

1 березня міністр оборони Туреччини Хулусі Акар оголосив про початок операції "Весняний щит" на північному заході Сирії проти військ сирійської армії.