Ілюстрація / REUTERS

США почали виведення своїх військ з Афганістану в рамках виконання історичної угоди з талібами.

Факт виведення американських військ підтвердив представник командування військ США в Афганістані (USFOR-A) Сонні Леггетт, повідомляє НВ з посиланням на CNN.

"Збройні сили США в Афганістані (USFOR-A) почали скорочення чисельності своїх військових до 8600 протягом 135 днів", - заявив він.

Відео дня

На цей момент в Афганістані розміщено до 13 тисяч американських військових.

У заяві вказується, що американські військові продовжать проведення контртерористичних операцій проти Аль-Каїди і Ісламської держави, а також будуть підтримувати афганські сили безпеки.

Читайте такожУкраїна продовжуватиме брати участь в операції НАТО в Афганістані - Пристайко

Як повідомляв УНІАН, 29 лютого в столиці Катару Досі Сполучені Штати та ісламістське угрупування "Талібан" підписали мирну угоду.

Згідно з документом, США мають намір повністю вивести війська з Афганістану через 14 місяців, якщо таліби будуть дотримуватися домовленостей. "США, їх союзники і Коаліція завершать виведення решти сил з Афганістану протягом 14 місяців після оголошення цієї спільної декларації та укладення угоди між США і "Талібаном", - йдеться в тексті документа.

Угода передбачає, що 10 березня розпочнуться переговори між "Талібаном" та іншими афганськими сторонами.

Війська США увійшли до Афганістану майже 19 років тому, після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.