REUTERS

Про це повідомляє агентство Новости-Армения.

«Підтверджуючи готовність влади вирішувати проблеми за допомогою діалогу і спільної роботи, в черговий раз закликаю наших співгромадян, які продовжують акцію протесту на проспекті Баграмяна, утримуватися від антиконституційних дій і не загострювати ситуацію. Одночасно, вважаю неприпустимою будь-яку провокацію стосовно поліцейських, вони служать нашій країні і народу, і гідні найвищої поваги», - сказав глава уряду.

За його словами, сьогодні на проспекті Баграмяна з'явилися сили, реальна мета яких - не проблема підвищення тарифів на електроенергію, а створення нестабільності в країні та провокування сутичок між громадянами.

Відео дня

Читайте такожПротести в Єревані: уряд пішов на поступки демонстрантам

«Вони вивели на перший план не соціальний чи економічний елементи, а незрозумілі і безперспективні політичні устремління», - сказав Абрамян.

За його словами, до такого висновку можна прийти тому, що президент Серж Саргсян напередодні представив не тільки ситуацію в енергетичній сфері, аргументи, пов'язані з підвищенням тарифу, але й заявив, що обґрунтованість подорожчання електроенергії визначить міжнародний аудит, а до того уряд візьме на себе весь тягар підвищення тарифів.

Читайте такожДемонстранти в Єревані вирішили не розходитися незважаючи на обіцянки влади - ЗМІ

«Ми висловлюємо готовність залучити до всього процесу представників експертного співтовариства і громадянського суспільства», - сказав Абрамян.

Він додав, що в цій ситуації стає незрозумілим рішення про продовження блокування проспекту Баграмяна, особливо після того, як ініціативна група акції заявила, що захід продовжиться на площі Свободи.

Читайте такожПоліція Вірменії буде "жорстко припиняти спроби демонстрантів зайняти інші вулиці в Єревані

«Члени ініціативи «Немає грабунку», отримавши позитивну відповідь на порушені ними питання, продемонстрували високі якості правосвідомості, які виходять з інтересів суспільства та держави. Це рішення підтвердило ті оптимістичні твердження, що в нашій країні дійсно підростає гарне покоління, молоді люди, які відчувають відповідальність за свої кроки», - сказав глава уряду.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Єревані поліція налаштована розігнати мітингувальників і дала учасникам акції протесту годину на те, щоб покинути центральні вулиці, але протестувальники йти не планують.