Ілюстрація REUTERS

Влада Чехії вирішила послабити карантинні заходи, запроваджені з метою запобігання поширення коронавірусу.

Як повідомляє "Радіо Прага", відсьогодні у Чехії можна буде займатися спортом на природі без масок, проте все ще необхідно зберігати дистанцію не менш як двох метрів.

Читайте такожАналітики спрогнозували, коли закінчиться карантин у різних країнах

Відео дня

З 9 квітня відкриваються магазини товарів для хобі та рукоділля, залізні лавки і ремонт велосипедів. При цьому торгові точки повинні дотримуватися жорстких правил гігієни. Питання роботи інших магазинів буде розглядатися після Великодня, який у Чехії святкують 12 квітня.

Крім того, з 14 квітня в разі поважної причини, такої, як відрядження, буде дозволено виїзд за межі Чехії.

Тим часом, як пише "Обозреватель" Швеція взагалі вирішила піти наперекір всьому світу й відмовилася від карантину через коронавірус. Школи і дитячі садки там працюють, а місцеві жителі з острахом, але ходять у ресторани.

Головний епідеміолог країни Андерш Тегнел, зокрема, вважає, що шведам простіше перехворіти на коронавірусну недугу живучи звичайним життям, ніж зробити це сидячи на карантині.

При цьому не можна сказати, що коронавірус зовсім не зачепив цю скандинавську країну: є тисячі інфікованих і сотні померлих, а великі компанії вже зазнають збитків.

Як повідомляв УНІАН, Данія оголосила про поступове ослаблення карантинних заходів, спрямованих на уповільнення розвитку нового коронавірусу.

А перед тим в Австрії заявили про відкриття магазинів площею менш як 400 квадратних метрів, а також магазинів будівельних товарів і товарів для садівників.

Станом на ранок 7 квітня у світі від коронавірусу померло майже 75 тисяч осіб. Кількість інфікованих перевалила за 1,34 мільйона осіб. Своєю чергою, одужали від недуги понад 277 тисяч людей. 

Читайте також: