Канцлер Австрії Себастьян Курц / REUTERS

З 14 квітня в країні відкриються магазини площею менш як 400 квадратних метрів, а також магазини будівельних товарів і товарів для садівників.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомив канцлер Австрії Себастьян Курц, передає Rfi.fr.

Читайте також"Бачимо світло в кінці тунелю": Трамп назвавши оптимістичні прогнози щодо коронавірусу в США

Відео дня

Більш великі торгові точки повинні відкритися 1 травня. Ресторани та готелі поступово відновлять роботу починаючи з 15 травня. У всіх цих місцях, а також у громадському транспорті носіння масок буде обов'язковим. Школи залишаться закриті щонайменше до середини травня.

«До сьогоднішнього дня нам краще інших країн вдавалося справлятися з кризою. Тепер наша мета – вийти з кризи швидше за інших», — заявив Курц. Одночасно він підкреслив, що всі ці заходи можуть бути припинені у разі нового витка епідемії, і закликав громадян залишатися дисциплінованими. «Великодній тиждень буде вирішальним», – попередив канцлер.

За даними на 6 квітня, в Австрії налічується 220 загиблих на 12 тисяч заражених коронавірусною інфекцією.

Як зазначає Le Monde, на відміну від інших європейських країн, у Австрії не виникло проблем з перевантаженістю лікарень, а в реанімаційних відділеннях ніколи не було понад 250 чоловік одночасно. Для порівняння – у Франції, за даними на 5 квітня, у реанімації перебувають 6978 осіб.

Карантин в Австрії було введено 16 березня. Заходи схожі з заходами, що діють у Франції та інших європейських країнах: на вулицю в Австрії можна виходити тільки для того, щоб дістатися до роботи у разі неможливості працювати дистанційно; в магазин за необхідними покупками, а також для заняття спортом.