REUTERS

Про це заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен в інтерв'ю телеканалу France 24, передає Lenta.ru з посиланням на Reuters.

"Вони не зможуть здобути перемогу у Сирії. Може, їм вдасться врятувати Асада від поразки, але перемогти вони не зможуть", - заявив Блінкен.

Він зазначив, що російські сили не демонструють вражаючих успіхів у справі боротьби із супротивниками офіційного Дамаска. "Вони досягли дуже скромних результатів, незважаючи на натиск російської авіації", - наголосив дипломат.

Відео дня

Читайте такожСухпайки, боєприпаси і добові: ЗМІ підрахували щоденні витрати Росії на війну в Сирії

Представник Держдепартаменту також повідомив, що у Москви з'явилися причини спонукати президента Сирії до передачі влади. "Всі сторони згодні, що військового вирішення сирійської проблеми не існує, і росіяни дедалі більше усвідомлюють це. Вони не можуть дозволити собі пересваритися практично з усім сунітським світом", - резюмував Блінкен.

У Держдепі спрогнозували, чого Росія зможе досягти у Сирії

Як відомо, у Сирії задіяна російська авіація. Згідно з офіційними даними Міноборони, з 30 вересня по 24 жовтня російські літаки з авіабази Хмеймім здійснили 934 бойових вильоти. У середньому 37 вильотів на добу, однак середня вартість бойового вильоту російського бомбардувальника або винищувача є держтаємницею.

При цьому операція у Сирії коштує Міноборони РФ як мінімум $2,5 мільйона щодня.