REUTERS

Про це повідомила прес-секретар суду Ніна Юркова, передає РБК.

За її словами, позов повернуто заявнику у зв'язку з непідсудністю. "Відповідач перебуває на території Пресненського суду", - пояснила Юркова. Вона не змогла відповісти, в який саме суд слід звернутися юристам ФБК.

Юрист ФБК Іван Жданов упевнений, що позов був поданий без порушень підсудності. "У нас є дані, що Чайка проживає на вулиці Рочдельська в столиці (РФ - Ред.), а вона відноситься до Пресненського суду, - розповів він. - Але навіть якщо б його місцеперебування не було відомо, то позов можна подати за місцем перебування майна відповідача".

Відео дня

Читайте такожСкандальний російський генпрокурор Чайка назвав "замовника" антикорупційного фільму

"Якби позов прийнято до розгляду, то всі докази лягали б на Чайку, якщо він зараз сам подасть позов, то доводити правоту повинен буде вже фонд", - додав Жданов.

Зі свого боку, Жданов має намір оскаржити рішення Пресненського суду, а також подати позов до вже іншого суду, вказаного у визначенні Пресненського суду.

Раніше сьогодні скандальний російський генпрокурор Юрій Чайка заявив, що організатором фільму-розслідування про бізнес його синів є глава фонду Hermitage Capital Браудер.

Нагадаємо, генеральний прокурор Росії Юрій Чайка заявив, що вважає брехливими і безпідставними звинувачення, викладені в публікації Фонду боротьби з корупцією (ФБК), що стосується нібито незаконної діяльності членів його сім'ї.

Як повідомляв УНІАН, Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального провів розслідування про бізнес сім'ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Зокрема, у звіті йдеться про сина генерального прокурора РФ Юрія Чайки Артема, який разом з колишньою дружиною заступника генпрокурора Ольгою Лопатіною інвестує десятки мільйонів євро в грецький бізнес і нерухомість.