Артем Сизов

«Мені здається, ІДІЛ - це другорядна річ. Зайшли в Ірак - зруйнували країну, добре-погано, погано. Виникли елементи, пов'язані з торгівлею нафтою. Ситуація складалася роками. Бізнес, контрабанда. Щоб це захищати, знадобилася військова сила», - сказав він.

Читайте також"Вони ніколи не були зірковими дітьми": Путін прокоментував чутки про діяльність своїх дочок

Відео дня

За словами президента, в даній ситуації був використаний «ісламський фактор» для залучення людей на «гарматне м'ясо» гаслами, що було пов'язано з економічними інтересами. Таким чином, за словами глави держави, виникло саме угруповання.

Читайте такожУкраїнський журналіст передав Путіну вітання від затриманих ГРУшників (відео)

Президент РФ також заявив про те, що бойовики після початку ударів стали пересуватися вночі в невизнаний Іракський Курдистан.

Путін розповів про інформацію Міноборони, згідно з якою в одному місці знаходяться до 11 тис. бензовозів. Де конкретно знаходиться настільки значне число машин і коли з'являться подробиці, він не уточнив.

Як повідомляв УНІАН, Росія звинувачує президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та його родину у закупівлі нафти у «Ісламської держави».

Ердоган відкидає звинувачення РФ у причетності до контрабанди нафти.

"Ми не настільки безчесні, щоб купувати нафту у терористів. Якщо буде доведено, що ми це робили, я покину своє крісло. Якщо є якісь докази, то нехай їх пред'являть, подивимося", - додав він.

Пізніше прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія не буде оприлюднити докази торгівлі нафтою між Туреччиною і екстремістським угрупованням "Ісламська держава", хоча напередодні російський президент Володимир Путін заявив, що рішення Туреччини збити російський бомбардувальник Су-24 було нібито продиктовано бажанням убезпечити канали постачання контрабандної нафти з територій, контрольованих угрупованням ІДІЛ.

24 листопада турецькі військові збили російський літак, що порушив повітряний простір країни.

Згідно із заявою турецьких військових, перед тим, як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору.

У Росії заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і стверджують, що він летів над територією Сирії.

Раніше сирійська опозиція звинуватила Росію у співпраці з ІДІЛ.