REUTERS

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин у своїй новорічній промові заявив, що готовий до війни з агресором, який "тільки посміє зачепити" його країну. Про це пише The Wall Street Journal.

Читайте такожКім Чен Ин закликав створити умови "для самостійного возз'єднання" двох Корей

"Ми продовжимо копітку роботу над встановленням миру на Корейському півострові та регіональної стабільністю. Але якщо агресори-провокатори доторкнуться до нас, навіть злегка, ми відповімо їм безжальною і святою війною за справедливість і національне возз'єднання" – заявив лідер Північної Кореї.

Відео дня

Крім того, в цьому році північнокорейський диктатор не згадав про ядерну програму країни, обмежившись лише заявою про необхідність нарощувати різноманітність озброєнь.

Також Кім Чен Ин звинуватив Південну Корею у слабкій транскордонній співпраці та посиленні недовіри між країнами, але підкреслив, що готовий до нових переговорів. За його словами, "обидві Кореї повинні продовжити побудову діалогу і утриматися від "кроків назад".

Зазначимо, що у своїй новорічній промові президент південної Кореї Пак Кін Хє також заявила, що "двері для діалогу двох країн залишаються відкритими".