Алеппо / ілюстрація REUTERS

Про це розповіли представники двох угруповань і Сирійський центр моніторингу з прав людини, повідомляє Reuters.

Ця обставина суттєво підриває можливості і зусилля повстанців у протистоянні великому наступу, що здійснюється за підтримки Росії, зазначає Reuters.

Повстанські групи страждають від роздробленості і міжусобиць протягом всього періоду громадянської війни в Сирії через ідеологічні обставини та, в більшій мірі, внаслідок тактичних розбіжностей або територіальних спорів.

Відео дня

Бійці Джебхат Фатех аль-Шам, Нур аль-Дін аль-Зінки і Абу Амара спробували захопити позиції і зброю у угруповання Фастакім, заявив один з представників цієї групи. Фатех аль-Шам є джихадистським рухом. Зінки і Фастакім воюють під знаменами Вільної сирійської армії.

Читайте такожПутін доручив оголосити "гуманітарну паузу" в Алеппо

Представник політбюро групи Зінки повідомив, що зіткнення були закінчені і здійснені спроби щодо врегулювання спору.

Зіткнення мали місце в районі аль-Ансарі і сусідньому Салах аль-Дін, обидва з яких знаходяться близько до лінії фронту з урядовими військами, сказав представник Сирійського центру моніторингу з прав людини.

В Центрі розповіли, що ісламістські групи змогли взяти під контроль більшість позицій і зброю у Фастакім і полонити її бійців, але представник групи зазначив, що ситуація була не такою вже й поганою.

Читайте такожМеркель звинуватила сирійські урядові війська у "злочинах проти людяності"

Обидва ісламістські угруповання і Вільна сирійська армія беруть участь у наступі на контрольоване урядом західне Алеппо, який почався минулого тижня з метою подолання блокади утримуваної повстанцями східної частини міста, але вдалося досягнути незначного прогресу після деяких початкових завоювань.