Володимир Путін / REUTERS

Після звістки про обрання президента США, Путін поспішив привітати політичного неофіта, який раніше під час своєї кампанії так захоплювався колишнім агентом КДБ, пише ZN.ua.

Путін і його команда публічно привітали можливість нових, більш конструктивних відносин з США. Тим не менш, зазначається, що є сумніви у Кремля щодо можливості налагодити відносини з Вашингтоном через неймовірну непередбачуваність Трампа, який частенько міняє думку - раніше, він пропонував збивати російські літаки, що підлітають близько до військових кораблів США.

Читайте такожРосійський політолог оцінив наслідки непередбачуваності Трампа для РФ

Відео дня

Передбачається, що президент РФ не буде відразу близько підпускати новоспеченого політика, а спостерігатиме зі сторони, відзначається в статті.

Виступаючи в Кремлі напередодні в середу, 9 листопада, Путін попередив, що "це не буде легкий шлях" для відновлення відносин РФ і США. Кілька кремлівських інсайдерів заявили, що російський лідер, швидше за все, буде дуже обережним, і буде спостерігати за тим, наскільки далеко Трамп готовий йти в спробах налагодити ці відносини.

"Ставки дуже високі, з Трампом. Існують такі можливості, про які ми навіть і не підозрюємо, і в той же час можуть виникнути ризики, які затьмарять усе досягнуте раніше", - заявив Дмитро Тренін, глава московського Центру Карнегі.

Якщо новообраний президент США виконає навіть деякі з його передвиборних обіцянок, президентство Трампа може змінити все в кращу сторону для Путіна в його прагненні відновити російський міжнародний вплив, втрачений після розпаду Радянського Союзу, нагадує агентство.

Дмитро Саймс з Center for the National Interest, Вашингтон вважає, на погляд Трампа, з Україною пов'язані важливі інтереси США, "але не життєво-важливі". А зміщення президента США Сирії Асада - не пріоритетне завдання для Трампа, йдеться в статті.

Нагадаємо, перемогу Трампа на виборах у США депутати Держдуми зустріли оплесками, а Путін привітав майбутнього президента і заявив про готовність відновити відносини з США.

Читайте такожТрамп здобув перемогу завдяки чоловікам, літнім виборцям і "білим" – інфографіка ВВС

Впродовж всієї кампанії Трамп обмінювався люб'язностями з Путіним. Так, на той момент кандидат у президенти США дуже позитивно висловлювався про Путіна, називаючи його "кращим і сильнішим лідером", ніж президент Барак Обама. Трамп пообіцяв розглянути можливість визнати російську анексію Криму. А його команда виключила з програми Республіканської партії пункт про передачу озброєння Україні. У свою чергу, Путін в жовтні заявив, що Трамп протягом своєї виборчої кампанії вів себе "екстравагантно", тому що він "представляє простих людей" і "хоче донести свою ідею".

Як повідомляв УНІАН, за підсумками проведених в США 8 листопада виборів, Трамп стане новим президентом США.