Останній випуск газети Norte de Ciudad Juarez / REUTERS

Редакція мексиканської газети Norte de Ciudad Juarez повідомила про те, що недільний випуск став останнім. Причиною рішення про припинення виходу видання стало вбивство журналіста і кримінальна ситуація в країні в цілому, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

В неділю був надрукований останній випуск газети. Тепер видання продовжить виходити тільки в інтернет-версії.

Журналістку газети Мирославу Бріч застрелили у місті Чихуахуа в березні. Крім неї, у березні були вбиті ще два журналісти.

Відео дня

Бріч робила матеріали про зв'язки між організованою злочинністю і чиновниками в штаті Чихуахуа. В неї вистрілили 8 раз, коли вона перебувала в своїй машині поруч з будинком.

Вбивця залишив на місці злочину записку: "За те, що говорила занадто голосно"

Поруч з нею в машині була її дитина, але вона не постраждала. Вбивця залишив на місці злочину записку: "За те, що говорила занадто голосно".

Редактор Norte de Ciudad Juarez Оскар Канту сказав, що ніхто не може дати жодних гарантій безпеки журналістам.

Читайте такожМексиканець покінчив із собою після третьої депортації з США

"У всього в житті є початок і кінець, і ціна, яку треба заплатити, але якщо ця ціна - життя людини, я не готовий розплачуватися життям своїх співробітників або кого б то не було іншого", - сказав Канту.

З 1992 року в Мексиці було вбито 35 журналістів, багато з них перед смертю піддалися тортурам - такі дані надав мексиканський комітет захисту журналістів.

Ще 50 журналістів були вбиті за цей же період часу з нез'ясованих причин.

У березні губернатор штату Чихуахуа заявив, що в уряду немає ефективних засобів для боротьби з організованою злочинністю.