Ілюстрація / REUTERS

Ризик екстремістських атак у Швейцарії залишається підвищеним. У Європі слід очікувати подальших терористичних нападів із боку "Ісламської держави" та її симпатиків. Такого висновку дійшла Розвідувальна служба Конфедерації (Nachrichtendienst des Bundes) у своїй щорічній експертизі з питань безпеки, оприлюдненій у вівторок, 2 травня, як повідомляє DW.

"Рівень терористичної загрози в Швейцарії залишається підвищеним", - цитує звіт швейцарської розвідки інформагенція Reuters.

Читайте такожУ Лондоні біля парламенту заарештували озброєного ножами чоловіка

Відео дня

Найбільша небезпека виходить від окремих осіб та малих груп, які радикалізуються під впливом "Ісламської держави" та можуть як організовувати атаки в Швейцарії, так і використовувати цю країну як базу для організації нападів у інших місцях, ідеться в документі. Швейцарська спецслужба ідентифікувала понад 500 пов'язаних зі Швейцарією інтернет-користувачів, які поширюють ідеї "джихаду" в соцмережах.

Очевидна загроза виходить і від радикалів, які повертаються з охоплених війною країн, таких як Сирія та Ірак, вказують у розвідці. Щоправда, останнім часом кількість осіб, які виїжджають зі Швейцарії до цих країн, зменшилася.