Міністри фінансів країн "великої вісімки" прийняли підсумковий документ, у якому містяться пропозиції щодо відновлення довіри до глобальної фінансової системи і відновлення нормального функціонування ринків.

Як повідомляє РІА «Новости», документ був поширений за підсумками засідання "фінансової вісімки". "Стабілізація фінансових ринків та економіки є пріоритетом. Для відновлення довіри необхідно продовжувати постачати ліквідність", - наголошується в завершальному документі наради міністрів фінансів і глав Центробанків країн, які входять в "велику вісімку, що проходить у Римі" (G8).

При цьому країни-учасниці говорять про необхідність негайних заходів щодо реформи фінансової системи. Світова криза "висвітлила фундаментальну слабкість міжнародної фінансової системи і те, що необхідні термінові реформи, йдеться в комюніке.

Відео дня

Зокрема, країни G8 пропонують реформувати міжнародні інститути, насамперед, Міжнародний валютний фонд.

"Ми вважаємо, що реформований МВФ, наділений додатковими коштами, може стати ключовою ланкою для гнучкого та ефективного протистояння поточній кризі", - сказано в доповіді. "Велика вісімка" закликає до боротьби з протекціонізмом і початком проведення скоординованих і підтримуваних різними державами заходів з подолання світової фінансової та економічної кризи.