REUTERS

Інформаційне агентство Associated Press, яке повідомило, що Петро Порошенко зустрівся з Дональдом Трампом "заради фотозйомки", змінило текст і заголовок новини.

Новини з критичною оцінкою були відредаговані через кілька годин після публікації, пише "ЄвроПравда".

Відразу після переговорів президентів агентство опублікувало новину із заголовком "Trump meets Poroshenko for brief "drop-in" visit" ("Трамп зустрічається з Порошенком у форматі короткої зустрічі "drop-in"), републікація якої зробили більшість політичних видань США.

Відео дня

"Президент Петро Порошенко зупинився у вівторок для короткої фотозйомки з Трампом після зустрічей з віце-президентом Майком Пенсом та командою національної безпеки", - пише агентство в початковій версії новини.

Однак через деякий час заголовок і текст були змінені. Оновлена версія вийшла під заголовком "Трамп зустрічається з Порошенком на тлі розслідування Росії".

З тексту повідомлення зникла згадка про "зустріч для фото", тепер агентство повідомляє:

Читайте такожПорошенко у США розповів про "останнє прощай" Російської імперії і Путіну

"Зустріч з президентом України Петром Порошенком була спочатку описана в Білому будинку як короткий "drop-in". Але обидва президента позували для фотографій в Овальному кабінеті і коротко висловили свої ремарки після більш широких зустрічей Порошенко з віце-президентом Майком Пенсія та керівними радниками з національної безпеки".

Варто відзначити, що повідомлення Associated Press про "зустріч для фото" поширили цілий ряд національних і регіональних американських ЗМІ, однак слідом за агентством всі вони оновили текст новости.

скріншот

Проте в кеші пошукових систем досі присутні фрагменти новини AP в старій редакції.