Площа Norwich House на Лонг-Айленд становить 14 акрів / фото en.glavzs.ru

Російська Федерація намагається повернути два будинки у США, які використовувались для шпигунства, пише The Times.

Видання пише, що це питання Путін порушить на зустрічі із Трампом. Мова йде про два «шпигунські маєтки» - Norwich House на Лонг-Айленд, площею у 14 акрів та будинок у грузинському стилі у Меріленді на річці Корсика.

Читайте також"Сидяча" зустріч Трампа із Путіним: у Кремлі розповіли, що не встигне пояснити російський президент

Відео дня

Зазначається, що Барак Обама минулого року конфіскував маєтки, які як пише видання, російські дипломати використовували для відпочинку та розваг.

Однак, адміністрація Обами зазначила, що тоді маєтки "використовувалися російським персоналом для цілей, пов'язаних з розвідкою".

Як повідомляв УНІАН раніше, перша зустріч президентів США і РФ відбудеться 7 липня в Гамбурзі  зна полях саміту «Великої двадцятки».

3 липня в Кремлі напередодні зустрічі Трампа і Путіна заявили: «Очікується, що президенти детально обговорять стан і перспективи розвитку двосторонніх зв'язків. За останні кілька років вони серйозно погіршилися. Білий дім з березня 2014 року суттєво обмежив діалог і проголосив курс на «системне стримування» Росії. В рамках його реалізації американська сторона зробила серію недружніх кроків у різних галузях. Ключова роль у тиску на Росію відводиться санкціям. З російського боку вжито відповідних заходів - як дзеркальних, так і асиметричних».

При цьому в Кремлі відзначили, що країни здатні багато що зробити разом для врегулювання «регіональних криз - української, палестино-ізраїльської, єменської, лівійської, афганського тощо».