Це було 15-е за рахунком такого роду випробування комплексу THAAD / The National Interest

Збройні сили США провели нове успішне випробування системи ПРО ТВД (протиракетної оборони на театрі військових дій) THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Як повідомляє ТАСС, у рамках нинішнього випробування над Тихим океаном з військово-транспортного літака C-17 була запущена мішень, яка представляла собою балістичну ракету середньої дальності. 

Це було 15-те за рахунком такого роду випробування комплексу THAAD (за період з 2005 року). Система THAAD, яка перебувала на острові Кадьяк (штат Аляска), знайшла ціль і здійснила її супровід, а також перехоплення. Як повідомляється, розрахунок комплексу THAAD, який брав участь у випробуванні, не знав дійсний час запуску ракети-мішені.

Читайте такожУ Китаї пройшов військовий парад за участю 12 тисяч військовослужбовців (фоторепортаж)

Відео дня

"Ми не тільки успішно перехопили ціль, а й зібрали дані, які допоможуть удосконалити систему THAAD, наші можливості в області моделювання та імітації [бойових умов] і нашу здатність випереджати загрозу, що розвивається", - сказав директор Агентства з ПРО генерал-лейтенант Сем Грівз.

Система ПРО ТВД THAAD призначена для перехоплення головних частин балістичних ракет на завершальному етапі середньої ділянки траєкторії польоту і при підльоті до цілі. Вона покликана забезпечити захист військ США та їхніх союзників, а також міст і важливих об'єктів від балістичних ракет як малої дальності, так і стратегічних. Батарею THAAD США розміщують у Республіці Корея.

Як повідомляв УНІАН, КНДР заявила про другий успішний запуск балістичної ракети. Лідер КНДР також підкреслив, що ядерна програма КНДР не може бути замінена або згорнута.