Запуск МБР Hwasong-14 / REUTERS

Прем’єр-міністр Південної Кореї Мун Чже Ін і президент США Дональд Трамп погодися посилювати тиск і санкції проти Північної Кореї через посилення Пхеньяном ядерного арсеналу. Про це сторони домовилися 7 серпня під час годинної телефонної розмови, як повідомляє "Радіо свобода".

Сторони заявили, що продовжуватимуть кооперацію щодо стримування Пхеньяна, зокрема перед спільними військовими навчаннями, запланованими на серпень, повідомив речник південнокорейського прем’єра.

Читайте такожЯкщо Кім Чен Ин закриє ядерні програми: Тіллерсон розповів про готовність США до діалогу із КНДР

Відео дня

У заяві Білого дому мовиться, що обидва лідери підтвердили, що північна Корея створює пряму загрозу для багатьох країн у світі.

Рада Безпеки ООН 5 серпня одноголосно ухвалила резолюцію про посилення санкції проти Північної Кореї.

Розроблена США резолюція передбачає заборону на експорт вугілля, чорних металів, свинцю і морепродуктів з Північної Кореї, що скоротить експортні надходження Пхеньяна, які становлять 3 мільярди доларів, на мільярд.

Вашингтон домагався посилення санкцій проти Північної Кореї після запуску нею двох міжконтинентальних балістичних ракет у липні.

28 липня КНДР здійснила черговий тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети і заявила, що тепер її ракети з ядерною зброєю здатні досягати материкової частини Сполучених Штатів.