Лідери країн-членів НАТО поки не змогли домовитися щодо нової кандидатури на посаду Генерального секретаря НАТО.

Про це власному кореспонденту УНІАН стало відомо з дипломатичних джерел.

За інформацією співрозмовників агентства, Туреччина продовжує утримувати своє вето проти кандидатури прем’єр-міністра Данії Андерса Фога РАСМУССЕНА.

Відео дня

Туреччина, зокрема, не задоволена тим, як данський прем’єр вирішував проблему появи в данських газетах карикатур на пророка Мухаммеда, що викликало хвилю протестів в країнах ісламського світу в 2006 році. Крім того, Туреччина не задоволена тим, що А.РАСМУССЕН не зміг закрити телевізійний канал ROJ TV, близький до Робітничої партії Курдистану, які веде мовлення з території Данії.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня канцлер Німеччини Ангела МЕРКЕЛЬ висловлювала сподівання, що прізвище нового Генерального секретаря НАТО може бути названо після робочої вечері лідерів країн-членів НАТО.

***Із 2003 року Генеральним секретарем НАТО є Яап де Хооп СХЕФФЕР, який до цього очолював Міністерство закордонних справ Голландії. Повноваження діючого Генсека закінчуються 31 липня.

Саміт НАТО, що проходить відразу в двох країнах - Німеччині і Франції, - приурочений до 60-річчя формування Альянсу. Він розпочався 3 квітня.