Ілюстрація / REUTERS

Депутат Державної думи РФ Віктор Водолацький заявив, що бойовики терористичної організації Ісламська держава стратили другого захопленого в Сирії росіянина Григорія Цуркана.

"Яким методом стратили, я не можу сказати, хоча і знаю яким чином. Інформацію вдалося отримати в тому числі через тих бойовиків, які потрапили в полон сирійської армії", - розповів російський депутат в коментарі РБК

За його словами, бойовики ІДІЛ намагалися змусити російських заручників на камеру відмовитися від православної віри, присягнути Ісламській державі і дати клятву боротися з невірними. 

Відео дня

Читайте такожБатькам захопленого в полон у Сирії росіянина ФСБ наказала "не піднімати шум"

"Вони відмовилися і за це поплатилися, але залишилися вірні православ'ю", - додав Водолацький. 

Раніше депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров заявив про страту російського військового Романа Заболотного.

Нагадаємо, що громадяни РФ Роман Заболотний і Григорій Цуркан були захоплені бойовиками ІДІЛ в сирійській провінції Дейр-ез-Заур. Для підтвердження бойовики оприлюднили відео. 

У російській організації Бойове братство. Домодєдово упізнали на відео жителя Московської області Григорія Цуркана.

Згідно з наявною інформацією, він входив в неофіційну російську приватну військову компанію Вагнера, яку Кремль використовує в Сирії, щоб зменшити втрати ВС РФ. 

Другий полонений Роман Заболотний, відповідно до неофіційної інформації, також є найманцем Вагнера.