Піч: Великобританія і НАТО повинні посилити свої військово-морські сили, щоб протистояти загрозі / Фото forces.net

Росія становить загрозу для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які проходять під водою. Про це заявив 14 грудня керівник британського генерального штабу, головний маршал авіації Великобританії сер Стюарт Піч, який у вересні очолив військовий комітет НАТО, передає Бі-бі-сі.

Британія і НАТО повинні приділяти першочергову увагу захисту ліній зв'язку, підкреслив Піч. Він сказав, що можливе пошкодження кабелів, які проходять по дну океану, може стати ударом для економіки та життя суспільства.

Читайте такожУ Конгресі США рекомендують ухвалити закон про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки

Відео дня

"У відповідь на загрозу, викликану модернізацією російського військово-морського флоту, як атомних, так і звичайних підводних човнів і кораблів, ми разом з нашими атлантичними союзниками визначили пріоритети місій і завдань по захисту морських ліній зв'язку", - сказав Піч.

"Існує новий ризик для нашого способу життя, який представлений вразливістю кабелів, які проходять по дну моря", - стверджує Піч.

"Це звучить як повторний запуск старих місій, насправді, як я збираюся сказати, дуже важливо, щоб ми розуміли, наскільки важлива ця місія для Організації Північноатлантичного договору", - підкреслив маршал.

На початку місяця про загрозу для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які з'єднують країни і континенти, заявив британський парламентарій Ріші Сунак.

Як повідомляв УНІАН, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія може почати широкомасштабні бойові дії проти України у будь-який момент.