Чехія повинна приєднатися до нової "бюджетної угоди" Євросоюзу з порятунку єврозони, оскільки іншої можливості у Праги просто немає, заявив в ефірі Чеського телебачення перший віце-прем'єр і глава МЗС Чехії Карел Шварценберг.

ЄС прийняв у п'ятницю рішення про створення міжурядової угоди щодо посилення економічної політики та фіскальної дисципліни, під якою підписалися всі 17 країн єврозони і ще шість європейських держав - Польща, Румунія, Данія, Литва, Латвія, Естонія.

Чехія повинна внести 3,5 мільярда євро з 200 мільярдів, які потрібні для порятунку євро. Шварценберг вважає, що ці гроші стали б для Праги своєрідним страховим полісом в майбутньому. "На мою думку, інших можливостей не буде", - сказав перший віце-прем'єр.

"Я переконаний, що пан прем'єр (Чехії Петро Нечас) розуміє найглибшу відповідальність за долю Чехії, і він знає, що Чехія не повинна і не може бути ізольована в Європі", - пояснив Шварценберг.

Шварценберг сказав також, що не прихильник проведення загальнонаціонального референдуму з даного питання.

Раніше, нагадує РІА "Новости", за підсумками саміту ЄС
в Брюсселі прем'єр-міністр Чехії Петро Нечас сказав, що Прага прийме рішення про приєднання до нового "бюджетному договору" Євросоюзу після того, як буде готовий остаточний варіант цього документа, бо поки є тільки загальні тези договору.