КНДР: Ядерні випробування були проведені як частина заходів із захисту / Фото: KCNA

Агентство відзначає, що при проведенні випробувань була забезпечена належна безпека, вони пройшли за планом. "Ядерні випробування були проведені як частина заходів із захисту нашої національної безпеки і суверенітету проти безрозсудної ворожості США, яка порушила право нашої республіки на мирний запуск супутника", - йдеться в повідомленні агентства.

Раніше Південна Корея офіційно підтвердила, що КНДР провела ядерні випробування, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на радника президента Південної Кореї.

Як пише РІА Новости, Геологічна служба США (USGS) у вівторок вранці зафіксувала підземні поштовхи на території Північної Кореї недалеко від полігону для ядерних випробувань. Згідно з даними служби, опублікованим на її сайті, землетрус магнітудою 4,9 стався в районі Сонджінбегам на глибині 1 кілометр, в 378 кілометрах на північний схід від Пхеньяна, недалеко від міста Кільччу. Ряд сейсмічних служб повідомили, що це землетрус - штучного походження. Зарубіжні ЗМІ припустили, що КНДР провела підземний ядерний вибух.

Відео дня

Пізніше агентство Рейтер поширило заяву неназваного дипломата в Раді Безпеки ООН про те, що Південна Корея cповістила СБ ООН про проведення Пхеньяном ядерного випробування.