У Греції перевірить законність продажу острова російському мільярдерові

Острів, за повідомленнями ЗМІ, купив в онуки Онасіса Афіни російський мільярдер за 100 мільйонів євро.

"Перевірка повинна буде визначити, чи не завдало шкоди державним інтересам Греції рішення Афіни Онассіс продати острів", - цитує РІА "Новости".

За даними каналу, в заповіті Аристотеля Онассіса чітко було визначено, що острови Скорпіос і Спарті повинні належати законним спадкоємцям, а якщо ті будуть не в змозі утримувати два острови, вони мають бути передані грецькій державі для використання як курорт президентом республіки або як дитячий олімпійський табір.

Відео дня

Грецькі ЗМІ повідомляли, що офіційно острова не продані, а передані в оренду на тривалий термін, до 99 років, щоб оминути складні юридичні процедури.

За їх даними, набувачем престижного острова, де 1968 року відбулося весілля Онассіса з вдовою президента США Джона Кеннеді Жаклін і де збудована родинна усипальниця Онассісів, став російський підприємець, власник французького футбольного клубу "Монако" Дмитро Риболовлєв.

За інформацією журналу "Форбс", набувачем островів є не сам Риболовлєв, а одна з компаній, що діють в інтересах його доньки Катерини, на яку і буде оформлена угода.

Крім того, в рамках тієї ж угоди Риболовлєв придбав для сина малий сусідній острівець Цокарі.