В ООН призвали прекратить дискриминацию сексменьшинств

Генсек ООН Пан Гі Мун 6 лютого закликав припинити нападати на представників сексуальних меншин і піддавати їх дискримінації.

Як повідомляє Лента.ру з посиланням на Associated Press, про це глава міжнародної організації заявив, виступаючи в Сочі зі зверненням до Міжнародного олімпійського комітету.

«Ми всі повинні виступити проти нападів на лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів і інтерсексуалів, - заявив Пан Гі Мун. - Ми повинні зробити так, щоб їх не заарештовували, не поміщали до в'язниці і не піддавали дискримінаційним обмеженням». «Ненависті як такої в XXI столітті не місце», - додав він.

Відео дня

Говорячи про Олімпіаду, яка відкриється в Сочі у п'ятницю, 7 лютого, Пан Гі Мун підкреслив необхідність дотримання шостого принципу Олімпійської хартії. Цей пункт забороняє під час Ігор будь-які види дискримінації, в тому числі за расовими, статевими та релігійними мотивами.

Читайте такожУ семи європейських столицях пройшли марші проти одностатевих «шлюбів»

Звернення Пан Гі Муна прозвучало на тлі міжнародної критики на адресу російського закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, підписаного президентом РФ Володимиром Путіним в червні 2013 року. За словами генсека ООН, який поговорив з журналістами після виступу, Путін пообіцяв, що ніякої дискримінації за статевою ознакою під час Олімпіади допущено не буде. Раніше аналогічні запевнення від віце-прем'єра РФ Дмитра Козака отримав МОК.

Олімпіада, серед учасників якої присутні геї і лесбіянки, особливо сильно загострила критику на адресу російського закону. У січні з вимогами скасувати його виступили понад 200 письменників з усього світу і 27 лауреатів Нобелівської премії. Крім того, пародійний ролик, де висміюється закон, зняли актори Бродвею.

П'ятого лютого з аналогічною вимогою до російської влади звернувся Комітет ООН з прав дитини. На думку учасників комітету, замість того щоб захищати дітей, закон лише провокує насильство і дискримінацію.