REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний проект закону внесений у порядок денний пленарної сесії нижньої палати польського парламенту.

Законопроект вніс президент Польщі, котрий, згідно з Конституцією, є верховним головнокомандувачем збройних сил.

"Проект змін кількох законів, серед яких закон про загальний обов'язок оборони, має на меті привести у відповідність норми законів до нової структури керування армією в сучасних умовах, коли війна - як у випадку російського-українського конфлікту - є явищем розмитим та необов'язково полягає у введені військ агресором на територію держави", - відзначає польське агентство РАР.

Відео дня

Читайте такожПольща може продати Україні зброю після саміту НАТО - ЗМІЯк повідомляв УНІАН, Російська Федерація після зміни влади в Україні у лютому цього року в березні анексувала український Крим та з квітня дестабілізує ситуацію на Донбасі, поставляючи проросійським бойовикам зброю та надаючи матеріальну та іншу військово-технічну підтримку.

Росія, всупереч численним доказам, офіційно відкидає свою причетність до подій на сході, а експерти називають війну, яку вона веде проти України, "гібридною".

Читайте такожЗМІ: У НАТО обговорюють націлювання європейської системи ПРО на РосіюПольща бачить в агресії росіян проти українців загрозу і для себе, бо є наступною після України країною на захід, та закликає партнерів в НАТО посилити оборону на сході Альянсу. Це питання має стати предметом обговорення на найближчому саміті 28-ми держав-членів цього об'єднання 4-5 вересня у Великій Британії.