В Індії розбирають завали на місці аварії поїздів / скріншот

Кількість жертв у вчорашньому зіткнення потягів в Індії зросло до 233 осіб, поранення отримали не менше 900 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Аварія сталася в п'ятницю в індійському штаті Одіша – зіткнулися два пасажирських потяги. Хоча раніше з'являлися повідомлення про участь в аварії ще й вантажного поїзда, влада поки не підтвердили це.

Головний секретар штату Прадіп Джена заявив, що число загиблих в результаті катастрофи, ймовірно, зросте. За його словами, на місце аварії викликано понад 200 машин швидкої допомоги, були мобілізовані ще 100 лікарів на додаток до 80, які вже перебували там.

Відео дня

Зіткнення сталося приблизно о 19:00 за місцевим часом (16: 30 за Києвом) в п'ятницю, коли надшвидкий Експрес Howrah, що курсує з Бангалора в Ховра, Західна Бенгалія, зіткнувся з експресом Coromandel Express, що курсує з Калькутти в Ченнаї.

"Влада надала суперечливі відомості про те, який потяг зійшов з рейок першим, щоб зачепити другий. У Міністерстві шляхів сполучення заявили, що почали розслідування інциденту", – пише Reuters.

Влада штату Одіша оголосила 3 червня днем державної жалоби.

Згодом співчуття Індії від народу України висловив президент Володимир Зеленський. "Від себе особисто й від народу України висловлюю глибокі співчуття прем’єр-міністру та всім рідним і близьким загиблих у залізничній катастрофі в штаті Одіша", - зазначив він у своєму Twitter

Зеленський наголосив, що Україна поділяє біль втрати Індії та бажає швидкого одужання постраждалим.

Зіткнення поїздів в Індії - що відомо

Спочатку повідомлялося, що аварія сталася близько 19: 20 за місцевим часом. Стверджувалося, що зіткнулися пасажирський Експрес і вантажний склад. Також на перших порах повідомлялося про 50 загиблих.

Хоча цифра в 233 загиблих, про яких відомо зараз, вже виглядає жахливо, це далеко не сама смертельна катастрофа в історії залізниць Індії. У 1981 році при падінні поїзда в річку в штаті Біхар загинуло за оціночними даними від 500 до 800 осіб. У 1995 році в штаті Уттар-Прадеш залізнична аварія забрала життя 350 осіб. 

Вас також можуть зацікавити новини: