Австралія з 1 липня дозволила лікувати депресію препаратами з МДМА / pixabay.com

Австралія стала першою країною світу, що дозволила психологом практикувати для лікування посттравматичного стресового розладу (ПТСР) і депресії "екстазі".

Відповідні нововведення схвалило до застосування Австралійське управління терапевтичних товарів (TGA) з 1 липня 2023 року, повідомляє SkyNews.

Йдеться про групу препаратів, до складу яких входять компоненти метилендіокси‑метамфетамін (МДМА) або псилоцибін. У світі ці речовини вважають наркотиками. 

У TGA уточнили, що прийшли до відповідного рішення через дефіцит ефективних способів лікування пацієнтів з такими розладами.

Там уточнюють, що такі ліки будуть відносити до категорії "препаратів, що застосовуються під суворим контролем й тільки в медичних цілях". Їх можна буде використовувати виключно під наглядом лікаря, який виписав рецепт. 

У Британії стався скандал через чоловіка з "ОКР"

Нагадаємо, що різні розлади психіки, на жаль, досить буденне явище в сучасному світі.

Нещодавно британський форум Mumsnet схвилював скандал через чоловіка, який страждає на "ОКР" (обсесивно-компульсивний розлад). Подробицями хвороби поділилася його статевий партнер.

Вона поскаржилася, що через загострення хвороби чоловік не хоче з нею спати в одному ліжку, але при цьому від інтимних стосунків не відмовляється. Через це вона відчуває себе "брудною".

Сварка закоханих викликала активну дискусію в суспільстві: деякі учасники форуму порахували, що "ОКР" - не та річ, яку людина сама для себе вибирала, тому потрібно зрозуміти проблему, інші говорили, що обидва партнери повинні відчувати себе комфортно і якщо хвороба ранить почуття близьких людей - це проблема. 

Вас також можуть зацікавити новини: