Батько Протасевича розкрив цілі арешту сина / скріншот

Батько білоруського журналіста Романа Протасевича, затриманого раніше в аеропорту Мінська, Дмитро Протасевич, розповів, чого хоче від його сина Олександр Лукашенко.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо НВ.

Дмитро Протасевич припустив, що білоруські силовики застосували тортури до його сина, а його перше "інтерв'ю" він назвав пропагандистським фільмом і знущанням.

"Вони хочуть почути від нього те, що хоче почути Лукашенко, і на це все спрямовано. Є три основних посилу його "каяття", якщо так можна сказати. Я боюся називати це нормальними словами, це все можна брати в лапки. Вони хочуть почути те, що хоче чути Лукашенко: що опозиція "живе на гроші заходу" (ми це чуємо 26 років), що в опозиції розкол - це ми теж чуємо стільки, скільки Лукашенко при владі. Що народ повинен побачити, що опозиція "ні на що не придатна", їм "потрібні тільки гроші", вони "живуть на західні гранти", "взагалі нічого не варті" і "як особистості з себе нічого не представляють". Ось основні посили, яких від нього хотіли домогтися", - сказав він.

Читайте такожДівчина Протасевича написала сім'ї з СІЗО: не варто звинувачувати Рому

Протасевич-старший додав, що "інтерв'ю" сина зробили для Лукашенка - щоб той "побачив те, що хотів почути".

"Інтерв'ю" Протасевича білоруському каналу ОНТ

Затриманий у Мінську білоруський опозиціонер Протасевич у так званому "інтерв'ю" для провладного білоруського каналу, яке вийшло 3 червня, "зізнався" в приписуваних йому злочинах і "повазі" до Лукашенка. Крім того, він розповів про фінансування білоруських опозиціонерів, а також своє перебування на Донбасі.