Принц Майкл Кентський / фото wikipedia

Двоюрідний брат королеви Великої Британії принц Майкл Кентський таємно торгував своїми зв'язками з Кремлем.

Про це йдеться в розслідуванні The Times, передає "Європейська правда".

Журналісти під виглядом бізнесменів з Південної Кореї зв'язалися з принцом і попросили допомогти вийти на Кремль для просування свого бізнесу з інвестицій в золото. Вони брали участь у відеодзвінку з принцом і його бізнес-партнером маркізом Редінга.

Відео дня

У відповідь принц сказав, що буде "дуже радий" працювати з компанією House of Haedong, яка шукає контакти в Кремлі для розвитку свого бізнесу в Росії.

Принц запевнив їх, що його давній зв'язок з країною "може принести деяку користь", і звернув їхню увагу на той факт, що російський президент нагородив його орденом Дружби, однією з найпрестижніших нагород Кремля. При цьому він додав:"Я ніколи раніше не мав тісного зв'язку з золотом, і ця ідея мене дуже радує".

Коли принц вийшов з Zoom, маркіз залишився на зв'язку з представниками південнокорейської компанії і почав змальовувати тип послуг, які, за його словами, він і принц можуть запропонувати в Росії. За словами Маркіза, принц де-факто виконував роль "неофіційного посла Її Величності в Росії" і мав можливість зустрічатися з Путіним.

Читайте такожThe Guardian: Велика Британія тріщить по швах, розпад країни почався

Він стверджував, що принц зможе зробити подання російському лідеру від імені компанії House of Haedong. За його словами, вартість цієї послуги складе близько 50 000 фунтів стерлінгів за чотирьох-п'ятиденну поїздку принца в Росію.

Однак він додав застереження. "Ми говоримо тут відносно обережно, тому що ми не хотіли б, щоб світ дізнався, що він зустрічається з Путіним виключно з ділових причин, якщо ви розумієте".

Принц навіть погодився записати промову в Кенсінгтонському палаці, щоб справити враження на інвесторів фірми. "Я впевнений, що ми можемо задіяти будівлю. Так, ми можемо це зробити", - сказав він, одночасно підтвердивши, що запропонована плата за виступ у розмірі 200 000 доларів відповідає сумам, які він зазвичай стягував. "Так, дійсно", - з ентузіазмом відповів він.

Також наголошується, що коли на цьому тижні The Sunday Times звернулася до маркіза Редінга, він заявив, що "переообіцяв". Принц виступив із заявою, в якій говорилося, що він не контактував з Путіним з 2003 року.

Вас також можуть зацікавити новини: