REUTERS

Лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину останнім часом не проводили ніяких операцій, як раніше про це говорили ЗМІ, посилаючись на свої джерела.

Про це говорять у владних колах Південної Кореї, пише агентство Yonhap 3 травня.

За словами високопоставленого чиновника в Адміністрації президента Південної Кореї Мун Чже Іна, є підстави вважати, що жодну операцію диктатору не проводили. Однак деталі чиновник розкривати не став.

Відео дня

"Були повідомлення про те, що голова Кім переніс операцію через проблеми з ногами. У нас є підстави вважати, що операція не проводилася, але ми не можемо розкривати такі деталі", - сказав він.

Читайте такожДовга відсутність Кім Чен Ина на публіці небезпрецедентна - Помпео

Керівник Корейської асоціації дружби, дипломат Алехандро Као де-Бенос запевняє, що інформація про смерть Кім Чен Ина не відповідає дійсності.

Проте, експерти відзначають, що її можуть приховувати і не підтверджувати кілька днів, поки остаточно не визначиться з наступником на цю посаду, тоді як лідером Північної Кореї повинна була стати сестра Кім Чен Ина - Кім Е Чжон.

Як повідомляв УНІАН, державні ЗМІ Північної Кореї повідомили про появу лідера КНДР Кім Чен Ина на публіці вперше за 20 днів. Фотографії були зроблені на відкритті заводу з виробництва добрив в місті Сунчхон в провінції Пхенан-Намдо.

До цього востаннє Кім Чен Ин з'являвся на публіці 11 квітня. Daily NK повідомляла, що він проходить курс лікування після операції. Ряд ЗМІ після цього стверджували, що його стан погіршився, а також повідомляли про його смерть.