У Білому домі розповіли про переговори щодо фінансування для України / фото ua.depositphotos.com

У Білому домі вважають, що переговори щодо реформи міграційної політики, які мають привести до розблокування фінансування допомоги Україні Республіканською партією, просуваються "в правильному напрямку". 

"Ми відчуваємо, що все йде в правильному напрямку – розмови йдуть у правильному напрямку. Це дуже важливо", – заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час спілкування з журналістами. 

При цьому вона наголосила на важливості досягнення домовленності щодо ухвалення запиту президента Джо Байдена на додаткові кошти на потреби національної оборони, де йдеться про допомогу Україні, а також Ізраїлю та Тайваню.

Відео дня

"Тому переговори, розмови, безумовно, триватимуть. І тому ми сподіваємося, що це просуватиметься швидко", – сказала вона. 

Карін Жан-Пʼєр також зазначила, що подальша підтримка з боку США є критично важливою для України. Зокрема, з огляду на ситуацію на полі бою. 

"Отже, очевидно, ми маємо це зробити. Нам потрібно зробити це дуже й дуже швидко. І тому ми закликаємо республіканців у Конгресі не зволікати", – резюмувала речниця Білого дому.

Допомога Україні від США: це варто знати

Ще 20 жовтня президент США Джо Байден подав до Конгресу запит на додаткове фінансування, де йшлося і про підтримку України. Проте цей запит фактично став заручником, оскільки республіканці вимагають посилення безпеки кордонів і відмовляються голосувати за законопроект щодо додаткового фінансування.

Лідери демократичної більшості і республіканської меншини в Сенаті США Чак Шумер і Мітч Макконнелл вже підтвердили, що до кінця 2023 року новий пакет військової та фінансової допомоги Україні не ухвалять. Зазначалося, що  переговори доведеться продовжити в січні – вже після святкових канікул.

Вас також можуть зацікавити новини: