Фінляндія може закрити кордон з Росією / фото ua.depositphotos.com

Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Таке кардинальне рішення буде прийнято в разі необхідності.

"Але у нас є 1300-кілометровий кордон з Росією, і він не обгороджений", - цитує видання Yle прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо.

При цьому він вказав, що сухопутний кордон відкритий як такий, але прикордонні пункти можуть бути закриті відповідно до статті 16 Закону про прикордонну охорону

Відео дня

"Прохання про надання притулку можна подати в аеропорту Гельсінкі-Вантаа або в портах, але не на східному кордоні", - вказав політик.

Варто відзначити, що Закон про прикордонну охорону Фінляндії дозволяє централізовано подавати заяви про надання притулку в певних пунктах пропуску на кордоні країни.

Фінляндія закриває КПП на кордоні з РФ - що відомо 

22 листопада стало відомо, що Фінляндія має намір закрити всі КПП на кордоні з Росією, крім одного. Причиною стало те, що російські прикордонники навмисне пропускали "шукачів притулку", не перевіряючи документи.

При цьому глава МВС Фінляндії заявила, що закриття КПП - "неминуче" через дії росіян. Вперше про закриття кордону уряд країну повідомило 16 листопада.

Вас також можуть зацікавити новини: