У СДПН закликають Шольца і Макрона до співпраці / скріншот

Члени правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) закликають канцлера країни Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона до співпраці. Про це у коментарі Spiegel заявив голова комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот.

За його словами, між Шольцем і Макроном "не йдуть справи", але політики повинні об'єднати зусилля у питанні підтримки України.

"Ми не можемо дозволити собі франко-німецьку суперечку. Це небезпечно для України. ... Існує "глибоко вкорінене нерозуміння один одного. ... Канцлер має рацію, що Франція має зробити більше. ... Україна зараз потребує прагматичної, швидкої допомоги, особливо щодо боєприпасів і протиповітряної оборони", – сказав Рот.

Відео дня

Він зазначив, що в Європі зараз люди ховаються один за одного, "а Кремль посміхається".

У свою чергу інший представник СДПН Аксель Шефер підкреслив, що "Макрон залежить від Шольца".

"Одна тільки Франція навряд чи має економічну силу, щоб стати лідером у Європі. Але ми часто практикуємо самовпевнену скромність - Шольц тепер повинен взяти на себе лідерську роль у Європі, як він зробив у суперечці з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном", - сказав політик.

Ймовірний конфлікт між Макроном і Шольцем - останні новини

Нещодавно видання Bloomberg повідомило, що конфлікт Макрона з Шольцем завдає величезної шкоди Україні. За словами авторів матеріалу, публічна розбіжність між лідерами Франції та Німеччини сталася у найгірший для України час.

Так, Макрон на саміті європейських лідерів у Парижі дав чітке послання: допомогти Україні виграти війну і змусити лідера РФ Володимира Путіна відступитися. Водночас підтекст його заяви "демонстрував зневагу до канцлера Німеччини Олафа Шольца".

Згодом в МЗС Франції прокоментували "конфлікт" між Макроном і Шольцем. За словами глави французького зовнішньополітичного відомтсва Стефана Сежурне, у Парижа та Берліна спільна мета - підтримати Україну. При цьому країни мають "різний ступінь зобов'язань" з початку повномасштабної війни в Україні, зокрема стосовно ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: