ЄС збирається швидко вакцинувати 40% свого населення / REUTERS

Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.

Як пише Reuters, європейський план свідчить, що на континенті збираються зробити вдвічі більше щеплень, ніж планує ВООЗ. Міжнародна організація, зокрема, планує закупити на першому етапі дози для 20% найбільш уразливої частини населення світу. Закупівлі будуть проведені через спеціальну міжнародну систему.

Читайте такожNewsweek: Вчені визначили, наскільки ефективною повинна бути вакцина для повернення до звичного життяЄС підрахував, що частка його населення, якій будуть першочергово потрібні щеплення після появи ефективних препаратів, складає щонайменше 40%. Це може призвести до того, що менш розвинені країни зможуть отримати доступ до меншої кількості вакцин.

Відео дня

Документ ЄС був схвалений експертами з питань охорони здоров'я з країн ЄС, Британії, Швейцарії, Норвегії, а також Балканських країн. В ньому до "пріоритетних груп" зараховані близько 200 мільйонів людей з 450-мільйонного населення союзу. До таких груп зарахували людей старшого віку, з хронічними захворюваннями, а також медпрацівників. Крім того, ЄС планує першочергово зробити щеплення працівникам критичних служб, зокрема, тим, хто працює в сфері освіти й транспорту.

Мета плану ЄС - поява колективного імунітету до коронавірусу. В документі зазначено, що цього можна добитися шляхом проведення подальших щеплень після вакцинації перших 40% населення. В ньому не зазначено, як швидко повинні будуть проведені відповідні процедури.

Що відомо про розробку вакцин від коронавірусу?