Письменник Шендерович повідомив про свій від'їзд з Росії / фото Facebook / Віктор Шендерович

Відомий російський письменник-сатирик та критик "путінського режиму" Віктор Шендерович має намір виїхати з Російської Федерації. Він прийняв таке рішення через кримінальне переслідування.

Про це Шендерович повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Від особистої участі в кримінальній справі, яка мені світить за заявою "кремлівського кухаря" Пригожина, я, мабуть, утримаюся, і якраз через здоровий глузд", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому він нагадав, що справу відкрито за статтею про наклеп, яка передбачає обмеження волі на час слідства.

Читайте такожПомер голова Європарламенту Давид Сассолі"У мене чомусь немає особливих підстав сумніватися в тому, що ця норма може бути застосована. Мова тепер тільки про те, чи йти мені на повідець домашнього арешту й сидіти в наморднику, на потіху всій цій братві - або перечекати погану колізію зовні від їх блатних понять. І я прийняв рішення перечекати зовні", - пояснив письменник.

За словами Шендеровича, йому загрожує позбавлення волі.

Справа Шендеровича - що відомо

Юридична служба компанії "Конкорд", яка належить Пригожину, подала заяву в поліції про наклеп. Справу проти Шендеровича відкрили через висловлювання письменника про зв'язок Пригожина з приватною військовою компанією Вагнера, бойовики якої воювали у всіх гарячих точках, в тому числі й на Донбасі.

Шендерович систематично виступав проти дій режиму Путіна.

Нагадаємо, що Пригожин є близьким другом президента РФ Володимира Путіна. Також він відомий як "кухар Путіна", тому що його компанії організовували для президета РФ банкети.

Як раніше повідомляв УНІАН, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що українець Валерій Матюшенко, якого незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32 на тимчасово окупованій території Донецької області, знаходиться в критичному стані.

Вас також можуть зацікавити новини: