Моряки написали SOS на піску / Фото Australian Defence Force

Австралійські військові виявили трьох моряків на невеликому безлюдному острові в Мікронезії завдяки напису SOS на піску.

Троє чоловіків пропали після того, як 30 липня вийшли в море, вони хотіли пройти 43 кілометри між двома атолами. Однак в дорозі вони збилися з курсу, і в човні закінчилося паливо, повідомляє Associated Press з посиланням на Міноборони Австралії.

Читайте такожВ Індонезії хворих на коронавірус переселять на безлюдний острів

Відео дня

Через три дні після зникнення, 2 серпня, австралійські й американські літаки, що шукали людей, помітили напис SOS на березі безлюдного острова.

До острова попрямував десантний корабель «Канберра», який виявив на березі трьох моряків, які вважалися зниклими безвісти. Моряки перебували за 190 кілометрів від того місця, звідки вирушили в дорогу.

Мандрівники, що заблукали - живі та здорові. Військовий вертоліт доставив їм воду і продовольство, а найближчим часом до острова причалить мікронезійський патрульний корабель, який забере моряків.

Як повідомляв раніше УНІАН, шведський мох врятував росіянина від загибелі. На саморобному човні чоловік відправився в подорож зі Стокгольма до іспанських берегів. Однак посеред подорожі судно потрапило в катастрофу, а мандрівник зачепився за шматок скелі посеред води. На скелястому острові він провів два дні, протягом яких збирав з каменів мох і викладав ними слово Help - "Допоможіть". Цей напис і побачили рятувальники, які шукали його з вертольота.