Вранці 27 вересня Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Карабаху \ фото REUTERS

Збройні сили Вірменії вранці почали обстріл з артилерійських озброєнь території Дашкенсанського району Азербайджану. На це будуть вжиті адекватні заходи у відповідь, повідомляє Міністерство оборони Азербайджану.

Читайте такожЗ'явилося відео танкового бою в Нагірному Карабасі"Вірменська сторона продовжує провокації проти Азербайджану. 29 вересня з 7:30 ранку вірменські військові з території Варденіського району Вірменії ведуть артобстріл Дашкесанського району Азербайджану", - повідомляє відомство.

Зі свого боку представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян раніше написав на сторінці в соцмережі, що Збройні сили Азербайджану "почали сильну артпідготовку, готується черговий напад".

Відео дня

За повідомленням Міноборони Азербайджану, бойові зіткнення азербайджанських і вірменських військових в зоні нагірно-карабахського конфлікту йшли і вночі, передає interfax.

"У ніч на 29 вересня тривали бої вздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона зробила контратаки у Фізулі-Джабраїльському і Агдері-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби", - заявляє відомство.

Міноборони Азербайджану повідомляє, що його підрозділи вранці 29 вересня знищили один танк, один автомобіль і до десяти вірменських військових при спробі передислокації у Фізулі-Джабраїльському напрямку фронту. Вночі, за даними відомства, була знищена змішана колона автомобільної техніки і артилерійська батарея ЗС Вірменії, яка підтримувала пересування колони.

У свою чергу прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що бої в зоні карабаського конфлікту тривають з різною інтенсивністю.

"З різною інтенсивністю бої тривають, супроводжуючись артилерійською підготовкою. На даний момент вірменські підрозділи відбили атаки ЗС Азербайджану за різними напрямками (...) завдавши противнику втрат в живій силі і техніці. Вранці знищено групу атакуючої бронетехніки", - написала Степанян на своїй сторінці у соцмережі.

Нагірний Карабах: що відбувається

  • Вранці в неділю, 27 вересня, Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили одна одну у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • Того ж дня в Азербайджані було введено воєнний стан і комендантську годину. Вірменія також оголосила воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.