Лікарі не дають прогнозів щодо стану Навального / фото REUTERS

Стан госпіталізованого в Німеччині російського опозиційного політика Олексія Навального залишається тяжким, але серйозної загрози його життю немає.

Читайте такожНімецькі лікарі знайшли зв'язок між отруєнням Навального і болгарського бізнесмена Гебрева - ЗМІПро це повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш у своєму Twitter.

"Новини щодо здоров'я Олексія. Він, як і раніше, у штучній комі і підключений до ШВЛ. Стан тяжкий, проте симптоми отруєння зменшуються. Зараз серйозної загрози для життя немає. Проте, прогнозів лікарі, як і раніше, не дають", - повідомила вона.

Відео дня

Отруєння Навального: що відомо

20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували.

Його прес-секретар Кіра Ярмиш заявила, що у Навального «токсичне отруєння».

За два дні Навального евакуювали з Омська до берлінської клініки Charite. Ця медустанова знаходиться під цілодобовою охороною поліції.

24 серпня фахівці Charite заявили, що медичні дослідження свідчать про отруєння Навального.

За їхніми словами, клінічні дослідження свідчать про інтоксикацію організму субстанцією з групи інгібіторів холінестерази. Вплив отруйної речовини на організм підтверджено кількома незалежними лабораторними дослідженнями. За оцінкою лікарів, стан Навального, який перебуває у штучній комі, залишається серйозним, але небезпеки летального результату немає.

27 серпня, за тиждень після госпіталізації Навального, прокуратура Росії заявила про «дослідчу перевірку» за цим фактом.

У прокуратурі запевняють, що транспортна поліція відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства встановлює всі обставини події.

За повідомленням Управління на транспорті МВС Росії по Сибірському федеральному округу, «в ході перевірки проведено великий комплекс слідчо-оперативних заходів».