У Кремлі вважають, що Білорусь повинна аргументувати заяву про втручання Росії у виборчий процес / фото УНІАН

У внутрішні справи Білорусі та передвиборну гонку йде втручання ззовні.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що зараз в інтернеті активно поширюються "моторошні фейки", за допомогою яких хочуть дискредитувати владу.

Відео дня

Президент Білорусі повідомив, що інформація фальсифікується, і люди вірять фейкам. "Люди ж не розуміють, що це таке. Такі фейки будуть постійно. І нам треба це мати на увазі, з цим жити і боротися. До речі, це підкидається структурами "бабічевськими", "незигарями" з Росії, - додав він. - Це не наше, це з Росії йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям то в мізки вже вкинули це".

Читайте такожСтояв у сторонці: Лукашенко на параді в Москві показавши Путіну свою образу (відео)

Тим часом у Кремлі вважають, що влада Білорусі повинна надати аргументи, які б підтверджували заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про російське втручання у виборчий процес.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на питання про те, чи вважає російська влада за необхідне провести власне розслідування і дізнатися, чи правий Лукашенко, який висуває такі звинувачення, Пєсков сказав: «Напевно, якісь аргументи повинна надавати сторона, яка звинувачує».

Він заявив, що Росія не збирається втручатися в електоральні процеси в інших країнах, тим більше в Білорусі. «Тут можна відповісти однозначно, що Російська Федерація ніколи не втручалася, не втручається і не збирається втручатися в будь чиї електоральні процеси, тим більше в електоральні процеси, які проходять у нашого союзника Білорусії», - сказав Пєсков.

При цьому він підкреслив, що Лукашенко виступає не тільки з критичними висловлюваннями на адресу РФ. «Ви знаєте, що також було дуже багато добрих заяв президента Олександра Лукашенка про Росію. Президенти Росії і Білорусії мали можливість в кулуарах коротко поспілкуватися. Вони продовжать свій діалог, спілкуються вони часто і змістовно», - сказав Пєсков.