Табличка біля школи в Казані, де сталася стрілянина / фото "Медуза"

У Ільназа Галявієва, який влаштував смертельний збройний напад на гімназію в російській Казані, ще кілька років тому діагностували ураження головного мозку. Крім того, у нього вдома знайшли саморобну настоянку на грибах, що діє як сильний психотроп.

Читайте такожПеред бійнею в російській школі стрілець Ільназ Галявієв підпалив свою квартиру

Про це повідомляє Telegram-канал LIFE SHOT. Зазначається, що з 2017 року юнак стояв на обліку в поліклініці з діагнозом "енцефалопатія". Попри це, військкомат визнав його придатним до служби в армії.

Відео дня

Галявієв, як передбачається, почав втрачати розум минулого літа. Він перестав спілкуватися з родичами і став ще більш потайним. Родичі розповіли слідчим, що знали про хворобу юнака. Після випуску зі школи він став скаржитися на головні болі і звернувся до лікарні.

Останнім часом студент жив окремо, його батьки з'їхали в нову квартиру. Про його відрахування з коледжу ніхто не знав.

При обшуках в квартирі стрільця виявили пляшку з саморобною настоянкою на мухоморах.

Зазначається, що у великих дозах речовини, що містяться в ній, надають п'янку стимулюючу дію. При передозуванні трапляються галюцинації і напади тахікардії. Можлива також депресія, паніка, агресія і помутніння свідомості — аж до клінічної смерті.

LIFE SHOT

Стрілянина в російській школі: подробиці

  • Вранці 11 травня в Казані в школі № 175 на вулиці Джаудата Файзі сталися стрілянина і вибух.
  • Спочатку ЗМІ повідомляли, що бійню в школі влаштували два підлітки. Однак, пізніше з'явилася інформація, що Ільназ Галявієв діяв один, його затримали.
  • В результаті стрілянини загинули дев'ять осіб. Повідомлялося, що двоє школярів розбилися на смерть при спробі врятуватися.
  • Злочинець купив рушницю в Йошкар-Олі. Момент покупки зброї зняли камери відеоспостереження.
  • На допиті Галявієв називав себе "богом" і розповів, що минулого літа в ньому "почав пробуджуватися монстр". Мотивом нападу він назвав ненависть до людей як таких.