Безпеці білорусів нічого не загрожує / t.me/euroradio

Члени Координаційної ради опозиції Білорусі вже перебувають в Києві.

Про це в коментарі білоруським ЗМІ повідомили у раді, інформує TUT.BY.

Читайте також"Тільки одне": Лукашенко заявив, що означала його поява з автоматом на публіці

Відео дня

«Іван Кравцов та Антон Роднєнков вийшли на зв’язок, зараз перебувають у Києві. Вони у безпеці і почуваються нормально», –  йдеться у повідомленні в Telegram-каналі видання.

Раніше російські ЗМІ розповсюдили інформацію про нібито передачу Україною опозиціонерів білоруській стороні.

Як пише Euroradio, найближчими днями політики проведуть прес-конференцію, на якій поділяться деталями їхнього виїзду з Білорусі.

Іван Кравцов та Антон Роднєнков виїхали з території Білорусі, про що вранці 8 вересня повідомили білоруські прикордонники. За словами влади, чоловіки прорвалися крізь кордон, залишивши у республіці колегу Марію Колеснікову. Проте цю інформацію підтвердити не змогли.

До того ж про зникнення самої Колеснікової стало відомо ще 7 вересня.

Зникнення Колеснікової: що відомо

  • Очевидиця викрадення Анастасія розповіла, що опозиціонерку викрали біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.
  • Прес-секретар Координаційної ради Антон Роднєнков сказав, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення Роднєнков дізнався від ЗМІ, і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Пізніше телефон Роднєнкова також став недоступний.
  • З'явилася також інформація про затримання члена Координаційної ради опозиції Андрія Єгорова. Напередодні під час протестних акцій затримана і керівник громадського екологічного об'єднання "Екодім" Ірина Сухій.
  • Мінська міліція заявляє, що не затримувала Марію Колеснікову. Офіційний представник МВС республіки Ольга Чемоданова заявила, що поки нічого не може повідомити про передбачуване затримання члена президії КС.
  • У штабі Бабарика 8 вересня уточнили, що Колеснікова затримана і знаходиться в Мозирському прикордонному загоні.