За даними місцевих ЗМІ, 20 автомобілів провалилися у глибоку прірву / колаж УНІАН, скриншоти

На півдні Китаю через обвал ділянки дороги загинуло щонайменше 24 людини. Така подія сталася у провінції Гуандун. Як повідомляє УНІАН, про це заявили офіційні особи, передає Sky News

Наразі причина обвалу невідома, проте останніми днями гірська місцевість потерпала від сильних дощів та штормів. 

Місцева влада повідомила, що 20 автівок провалилися у прірву на дорозі близько 2 години ночі 1 травня. За даними державної телекомпанії CCTV, 30 людей шпиталізували до лікарні. Також на аерофотознімках можна побачити, як одна сторона дороги провалилася та з'їхала вниз по сусідньому схилу. 

Очевидці розповіли місцевим ЗМІ, що почули сильний шум та побачили позаду себе діру шириною в кілька метрів після того, як проїхали цією ділянкою дороги перед тим, як вона обвалилася. 

Видання Al Jazeera повідомило, що наразі немає загрози для життя постраждалих, які перебувають у лікарні. З відео соцмереж, які показали місцеві ЗМІ, можна побачити полум'я та дим, з глибокої ями, в яку впали автомобілі. 

На місце події було направлено близько 500 осіб для допомоги під час рятувальної операції, зазначає CCTV.

"Причини обвалу не уточнюються. Протягом останніх тижнів Гуандун постраждав від низки екстремальних погодних явищ - від сильних дощів до повеней і смертоносного торнадо", - додали в Al Jazeera.

Стихійні лиха у світі: останні новини

Як писав УНІАН, в одному зі штатів Америки пронеслися десятки торнадо. Внаслідок чого загинуло щонайменше чотири людини, також десятки людей отримали поранення. Також стихійне лихо зруйнувало або пошкодило десятки будівель. Понад 20 тисяч людей по всьому штату залишилися без світла.

Крім того, на острові Тайвань стався землетрус, через який загинуло щонайменше 12 людей. Ще 18 було зниклих безвісти, троє з них - іноземці, громадяни Австралії та Канади.

Вас також можуть зацікавити новини: