Цинь Ган невірно зрозумів завдання по укріпленню зв'язків із США / колаж УНІАН, фото REUTERS, wikipedia.org

Колишній міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган, який "зник" у липні, був звільнений через коханку-американку. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на слова високопоставлених чиновників.

Як з'ясували журналісти, Цинь Ган мав позашлюбний зв'язок, коли обіймав посаду посла КНР у Вашингтоні. Але, очевидно, китайській владі про це стало відомо лише після того, як чиновник пішов на підвищення і обійняв посаду міністра закордонних справ у грудні минулого року.

За інформацією джерел, зараз Цинь Ган перебуває під слідством і пішов на співпрацю з китайськими правоохоронцями. Слідчі з'ясовують, чи не завдав шкоди державній безпеці Китаю позашлюбний зв'язок звільненого міністра.

Відео дня

Джерела стверджують, що слідство підтвердило "інтрижки" Цинь Гана протягом усього терміну його роботи послом в США. Також стверджується, що в Америці у дипломата навіть народилася позашлюбна дитина.

Як повідомляє "Голос Америки", у вівторок на регулярному брифінгу у офіційного спікера МЗС Китаю Мао Нін запитали про цю публікацію The Wall Street Journal, але вона ухилилася від прямої відповіді.

"Про призначення і звільнення міністра закордонних справ Китаю китайська сторона оприлюднила інформацію раніше, і я не знаю про іншу інформацію, яку ви згадали", – заявила Мао Нін.

Примітно, що зі стенограми брифінгу, які завжди публікуються на офіційному сайті китайського МЗС, це питання і відповідь на нього вирізали.

Звільнення Цинь Гана

Як писав УНІАН, у липні глава МЗС Китаю Цинь Ган раптово зник з публічного простору. Він довго не з'являвся на публіці, а китайська влада офіційно стверджувала, що він просто захворів.

Пізніше стало відомо, що Цинь Гана звільнили з посади міністра, яку він займав всього півроку. На цей пост повернувся його попередник. Причини ротації Пекін офіційно не називав.

Вас також можуть зацікавити новини: