За словами розробника, Навальному довелося б перелити "всю кров родичів" при отруєнні "Новачком" \ фото REUTERS

Розробник "Новачка" Леонід Рінк стверджує, що при отруєнні речовиною з цієї групи російський опозиційний політик Олексій Навальний перебував би в комі кілька місяців.

Читайте такожРозробник" Новачка " заявивши, що його можна виготовити в будь-якій лабораторіїЗа його словами, були факти, коли люди виходили з коми після отруєння, але пізніше вони вмирали. Інший розробник "Новачка" Віл Мірзаянов раніше розповідав про приклади відновлення після отруєння.

"Ті рідкісні факти, які були в нашому житті, показали, що дуже багато місяців люди, уражені навіть слідами речовин, кілька місяців перебували в комі, потім насилу звідти виходили, і далі вони якийсь короткий час ще прожили. Потім все одно померли«, - сказав Рінк "РИА Новости". За його словами, Навальному довелося б перелити "всю кров родичів" при отруєнні "Новачком".

Відео дня

Отруєння Навального: що відомо

Опозиціонер Олексій Навальний був у комі з 20 серпня до 7 вересня.

Німеччина стверджує, що його отруїли отрутою з групи «Новачок», російські лікарі це заперечують.

Хімік Вил Мірзаянов, який також називає себе одним з розробників "Новачка", раніше розповів про приклади відновлення після отруєння. За його словами, він зустрічався в 1993 році з людиною, яка пережила вплив отрути, у неї з Навальним були схожі симптоми. На думку Мірзаянова, політику потрібно близько року для відновлення.