Працівники Білоруського металургійного заводу оголосили страйк / фото Nexta live

Працівники найбільшого Білоруського металургійного заводу в понеділок, 10 серпня, оголосили про початок страйку через проведення нечесних, на їхню думку, виборів президента.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA live.

Читайте такожЛукашенко відреагував на протести в Білорусі, пригрозивши їх учасникам

Відео дня

Працівники БМЗ звернулися до співробітників інших підприємств із закликом до солідарності і підтримки. У зв'язку з цим керівництво заводу зібралося на екстрену нараду. Влада Білорусі вже підганяє автозаки до Білоруського металургійного заводу.

Варто відзначити, що співробітники підприємства попереджали про страйк ще до проведення виборів.

ЗМІ повідомляють, що про страйк починають оголошувати і інші підприємства в Білорусі, наприклад філія ВАТ Гродно Азот і ВАТ СвітлогорськХімволокно, шахтарі з Солігорська.

фото TUT.BY

Протести в Білорусі: що сталося

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про затримання близько 3 тисяч осіб в ніч на 10 серпня. За даними МВС, в результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них госпіталізовані.
  • Правозахисники заявляють, що одна людина загинула в результаті наїзду автозаку. У МВС Білорусі цю інформацію спростовують.