Шушкевич оцінив дії Лукашенка / скріншот

Олександр Лукашенко, який після проголошення себе президентом спровокував масові протести в Білорусі, зараз намагається відвернути увагу від себе.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив перший керівник незалежної Білорусі, екс-голова Верховної Ради республіки Станіслав Шушкевич.

Лукашенка "фактично гладить по голові" президент Росії Володимир Путін, вважає Шушкевич. За його словами, Лукашенко регулярно навідується до глави Кремля і фотографується з ним. Це означає, що Росія, як ядерна держава, підтримує терористичні акти.

Відео дня

Читайте такожДівчину Протасевича арештували в Білорусі на два місяці

"Велика ядерна країна Росія підтримує Лукашенка. Вона зацікавлена в тому, щоб був такий кволий керівник, яким можна керувати з Москви", - зазначив він.

Шушкевич підкреслив важливість знаходження способу нейтралізації РФ, яка підтримує Лукашенка в його бандитизмі. Також Шушкевич зазначив, що якщо Лукашенко в черговий раз навідається до Путіна і знову зробить з ним фотографію, всі зрозуміють, що арешт журналіста Романа Протасевича – це узгоджена з Росією операція.

Затримання Протасевича: що відомо

  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. Літак перевірили, вибухівку не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29. Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • На засіданні уряду 25 травня було прийнято рішення, що з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю.