Володимир Путін / Reuters

Президент РФ Володимир Путін, коментуючи підсумки зустрічі з Джо Байденом, поскаржився на те, що на Заході називають російську політику "непередбачуваною", тоді як США самі поводяться непередбачувано.

Перераховуючи договори, з яких вийшла Америка, Путін згадав і Революцію Гідності 2014 року в Україні.

При цьому господар Кремля вимовив не "в Україні", а "на Україні".

Відео дня

"Якщо ви візьмете ситуацію з Україною, з Кримом – від цього все танцює. Питається, що стабільного в тому, що підтримали державний переворот в Україні? Коли колишній президент Янукович погодився з усіма вимогами опозиції, але готовий був піти від влади і оголосити через три місяці перевибори. Ні, треба було зробити кривавий переворот, який призвів до відомих наслідків – Донбас і Крим потім", - сказав Путін. 

Він додав, що не вважає, що РФ поводиться "непередбачувано" і висловив думку, що поведінка Москви "адекватна виникаючим для нас загрозам".

При цьому Путін запропонував для забезпечення стабільності "домовитися про правила поведінки" і уточнив, що побачив у Байдена таке бажання.

Також російський керманич прокоментував можливий свій візит до Америки і ймовірний візит Байдена до Росії - за його словами, таких передумов на даний момент немає:

"Байден не запрошував мене в гості, я теж не запрошував Байдена, для цього повинні дозріти умови".

Раніше президент США запросив українського лідера Володимира Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

Нагадаємо, свій виступ Путін почав із заяви, що тема України "детально не зачіпалася" і зазначив, що тема вступу Києва в НАТО "зачіпалася мазком", тому там "нічого обговорювати".

Тим не менш, він кілька разів висловлювався про Україну, прокоментувавши потенційний вступ Києва до НАТО, а також висловив незадоволення тим, що Україна представила свій варіант реалізації "Мінських угод".