Рада ЄС схвалила ускладнення видачі віз росіянам \ фото REUTERS

Рада Євросоюзу затвердила повне припинення угоди про спрощений візовий режим з Російською Федерацією. 

Про це йдеться у заяві Ради ЄС, поширеній у Брюсселі.

"Сьогодні Рада прийняла рішення, яке повністю призупиняє дію угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією. Відповідно, на громадян Росії поширюватимуться загальні правила візового кодексу", - наголошується в ньому.

Відео дня

Очікується, що рішення набуде чинності вже 12 вересня. Зокрема, тоді візовий збір для росіян зросте з 35 до 80 євро. 

Також росіянам отримати довгострокові та багаторазові візи у країни ЄС стане набагато складніше, звичайною стане видача одноразового шенгену строго під дати поїздки.

Рішення Ради ЄС вже прокоментував керівник Офісу президента Андрій Єрмак. "Рішення призведе до збільшення візового збору з 35 євро до 8 євро, необхідності надання додаткових документів, збільшення термінів оформлення віз та суворіших правил видачі багаторазових віз. Звісно - це поки не повний візовий бан, який необхідний в подальшому. Але - теж добре", - зазначив Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, 8 вересня стало відомо, що країни Балтії та Польща закривають в’їзд російським туристам. Вже з 19 вересня громадяни РФ із шенгенськими візами не зможуть потрапити до Естонії, заявив міністр закордонних справ країни Урмас Рейнсалу. Аналогічний крок зроблять Латвія, Литва і Польща.

Вас також можуть зацікавити новини: